pondělí 19. listopadu 2012

Dřevěná duha

Asi před půl rokem jsem dostala od svého manžela zbytky a odřezky dřeva, které mu zbyly v práci. Celé léto jsem se na ně dívala a přemýšlela, co z nich vytvořím. Chladné počasí a brzká tma nás zahnaly ze zahrady a dvorku do tepla domova, a tak konečně přichází jejich čas. 







Prvním výtvorem je dřevěná duha. Dá se rozložit na jednotlivé části a tak nám slouží na trénování barviček, skládání podle velikosti a dá se využít i jako stavebnice. A protože bylo u nás dneska nádherně, tak jsem ji vyfotila u nás na dvorku.

čtvrtek 1. listopadu 2012

Podzimní vyřezávání


Vyřezávání z překližky nebo ze dřeva mám velmi ráda. Je to naprosto jiná činnost, než tvořit z příze nebo látky. Před několika lety jsem objevila nějakou diskusi, která se vyřezáváním zabývala a moc mě to zaujalo. Tak jsem si při nejbližší příležitosti koupila ruční lupínkovou pilku, překližku dodal manžel (truhlář) a už se jelo a řezalo a šmirglovalo. No první výtvory nebyly nic moc, ale postupně je to lepší a lepší. Velkou radost mi udělal manžel, když mi loni k narozeninám koupil elektrickou pilku, je to sice trošku větší adrenalin, ale ušetří mi to spoustu času i energie.

Takže nyní bych vám ráda ukázala včera dodělané ptáčky, kteří nám už létají za oknem. A taky dvě kočičky, které mám vyřezané už dřív, ale jsou vytvořené v podobném stylu, tak jsem je sem taky přihodila. Doufám, že se vám budou líbit.