pondělí 6. října 2014

Sušíme a háčkujeme...

Až letos jsem si uvědomila, že ruční práce přizpůsobuji ročnímu období. Přes léto jsem měla neustálou touhu (kromě běhání po zahradě) šít a tvořit šperky. 

Jak přišel podzim, tak šup na gauč a háčkuji a háčkuji...a snad i na pletení dojde. A taky překližka na mě volá z garáže, že ji tam nechávám zahálet. Škoda, že den nemá víc hodin..vážně by se mi to často hodilo.


Takže nejdřív háčkované podtácky..máme stůl z masivu, tak už jsem o nějakých dlouho přemýšlela a konečně nastal ten správný čas. Použila jsem zbytky, které zůstaly z háčkovaného polštáře. Vzor najdete na této stránce - kuk -, jen jsem si trochu upravila poslední řadu.





Další jsou háčkovaná bílá srdíčka, která nám momentálně visí na okně. Jsou vyplněná vatelínem a vzor najdete tady - kuk -



Vyfotila jsem je pověšená na našem provizorním sušáku na jablka. Jablíček máme na zahradě spoustu a tak jsme dumali co s nimi. Nejdřív jsme je chtěli na sušení pověsit na provázek, ale to nám nějak nešlo, tak můj šikovný muž donesl z dílny štafle a tyčky na opékání makrel a sušárna je hotová:)))




Přejí všem krásný podzimní čas a spoustu dobré nálady...
.. a nakonec pranostiky na tento týden:

- O svaté Brigitě bývá mlha na úsvitě. (8.10.)
- Je-li déšť na sv. Diviše, bude mokrá zima. (9.10.)



8 komentářů:

  1. Helčo, moc hezké a pečlivé. Také mám ráda tento čas, kdy mi zbývá více času na nejrůznější tvoření.
    Krásné dny. Lidka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lidko...děkuji za milý komentář...čím jsem starší, tím víc si uvědomuji sílu a krásu každého ročního období. Měj se krásně. Helča

      Vymazat
  2. Helenko,
    nádherné podtácky !!!!! A parádní sušárna ..... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marki, díky za návštěvu i komentář. Už chystáme další jablíčka:))...Měj se krásně...Helča

      Vymazat
  3. Helčo, to je krááása! Háčkování je krásné a sušená jablíčka voní až k nám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Peti...moc díky za návštěvu a milý komentář...přeji ti krásný podzimní čas..Helča

      Vymazat
  4. Dobrý den, máte moc krásné stránky a háčkované podtácky jsou úžasné, také se chystám vyrobit a tyto mají moc krásný vzor :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj..jsem ráda, že jsi se ke mně přišla podívat a moc děkuji za krásný komentář...měj se moc krásně a doufám, že nevadí to tykání....na blogu si většinou všichni tykají, je to takové osobnější...Helča

      Vymazat